Evolusjons tanker Evolusjon, usannsynlig morsomt Enkel sannsynlighetsregning Oppmuntring X
Blogginnlegg i div aviser            Blogginnlegg i BT.no 14.04.2010


Evolusjonsteorien er en teori om livets historie som sier at nøye sammensatte ting dannes tilfeldig. Det er ingen overordnet intelligens som styrer utviklingen og tilpasser ting til hverandre. Fordelaktige mutasjoner er først skapt ved en tilfeldighet. Deretter kommer tidspunktet med tilpasning til omgivelsene. Derfor er det riktig å si at tilfeldighetene utvikler. Først når utviklingen er gjort, kan det velges. Her kommer flaksen først og intelligensen etterpå. Det er en passende beskrivelse. Masse flaks og lite intelligens. Først må tilfeldighetene produsere intelligens, deretter kan intelligens bli virksom. I evolusjonsteorien kommer alltid tilfeldighetene først. Det er ett grunnleggende prinsipp. Fra den første tilfeldigheten i livets skaper rekke, til slik det er i dag.

I virkelighetens verden blir lite utviklet på den måten.

Det kan også være greit å huske på, at i følge teorien, har ikke livet alltid vært så mangfoldig som det er i dag. Gå bakover og du kommer til et nullpunkt. Prøv å tenke litt logisk på det, og på tiden like etterpå. Mange evolusjonstilhengere syntes dette blir for vanskelig og har vedtatt at det ikke skal være med. Lureri spør du meg.

Hilsen Kåre Sørlie
www.evolusjon.infoBlogginnlegg  (svar på noen komentarer) i BT.no 17.04.2010


For å presisere litt i mitt siste innlegg som ”ano nym” ikke ble oppmerksom på.

Evolusjonsteorien er ikke mer ulogisk enn at den prøver å gjøre ting så enkelt som mulig. Det enkleste er å regne med en sammenhengende slektslinje fra i dag, til den gang livet startet. Hvis vi tar en tidsreise bakover vil vi ifølge evolusjonsteorien komme til tiden uten liv på kloden. Og vi finner også dato og tidspunkt for når livet oppsto. Darwin dro det aldri så langt meg bekjent. Men det er en logisk konsekvens av teorien hans.

I dag burde ikke en evolusjonstilhenger unngå denne konsekvensen. Og late som det ikke har skjedd noe her.

Poenget er at det som evolusjonsteoretisk måtte hende i denne første historiske delen ikke kan forklares så enkelt, som det som skal ha skjedd seinere. (Selv om livet seinere er mye mer komplisert.) (Ett paradoks)

Skal en følge evolusjonsteoretisk tankegang, står man her på en enorm mengde tilfeldigheter som produserer fantastiske ting.

Livet kunne ikke formere seg med det samme, det tar vel litt tid å utvikle evne til formering? Evolusjonsprinsippet er tilfeldig gradvis utvikling.

Så lenge livet ikke kunne formere seg, kunne det heller ikke dø. For da vil alt stoppe. Så i følge teorien måtte livet bli så avansert at det kunne formere seg før det kunne begynne å dø. Og deretter fortsetter tilfeldighetene. Fantastiske ting.

Vi snakker om livets oppstart, livets bursdag, den viktigste dagen i livets historie. Dagen alle evolusjonstilhengere burde feire som en nasjonaldag.

Men det gjøres ikke, det tenkes ikke på, det er for vanskelig.
Det passer ikke i noen forbindelse angående det som skal ha utviklet seg flere milliarder år seinere med løver og hjort som løper etter hverandre. Og hvor evolusjonstilhengere kan finne så mange overenkle indiser til støtte for sitt syn de måtte ønske. Og kreasjonister kan finne like mye til å støtte for sitt syn.

Kanskje dere som leser dette ikke har tenkt slik, men mange har, og mange har bestemt seg for å utelukke dette fra evolusjonsteorien. For vanlig evolusjonslogikk kan ikke forsvare evolusjonsteorien i denne tidsperioden.

Derfor kaller jeg det lureri når en evolusjonstilhenger bevisst fjerner denne viktige perioden i teorien. Han finner noe som ikke stemmer, men vil ikke opplyse det. Går heller bevisst inn for å fortie. Det er det mange eksempler på. Forskningsjuks.

Det her evolusjonsteorien virkelig møter veggen, og det burde være med i all skoleundervisning. Livets bursdag på denne måten vil ingen vitenskap kunne støtte.

Og dette er en god grunn til ikke å tro på teorien. Dessuten er livet er mye bedre uten, rart det skal være så vanskelig å skjønne.

Hilsen Kåre Sørlie
www.evolusjon.info
 
Aktuelle linker:   -Darwinisme-i-krise --Utviklingsteorien i krise -
Sorlie.dk--- Haandtverk.no--- Galleri Pus--- Burre Posten--- Lelighet--- Haandtverker.no--- Galleri-blomst--- Evolusjon--- Evolusjon morsomt--- tuntre.info---